Vijverpomp
Vijverpomp voor watercirculatie
Een vijverpomp is te zien als de basis of zelfs het hart van elke vijver. Zonder vijverpomp vindt er namelijk geen watercirculatie plaats. En dat terwijl beweging van water nu juist goed is, omdat het water dan zijn kwaliteit kan behouden en er natuurlijke en biologische processen kunnen plaatsvinden. Maar behalve een biologisch doel, dient een vijverpomp ook gewoon voor de aandrijving van een biologisch filter, een UVC-filter, een fontein(tje) of een waterval.
Soorten vijverpompen
Er bestaan allerlei soorten vijverpompen met elk hun eigen eigenschappen. Zo zijn er bijvoorbeeld filterpompen en fonteinpompen. Maar er zijn meer elementen die het verschil bepalen tussen de verschillende soorten pompen. Zo is daar allereerst het verschil tussen een droge en een natte opstelling. Bij een droge opstelling staat de vijverpomp buiten de vijver en bij een natte opstelling staat deze in de vijver. Qua onderhoud is de droge opstelling handiger, maar als u liever allerlei slangen uit het zicht wilt houden dan kunt u het beste voor een natte opstelling kiezen. Ook het vermogen van de vijverpomp is belangrijk. Dit vermogen geeft het aantal liters water aan dat per uur verpompt kan worden in het geval dat er geen hoogte overbrugd dient te worden. Het wattage van de vijverpomp geeft een indicatie van het te verwachten stroomverbruik.
Plaatsen van een vijverpomp
Het is relatief eenvoudig om een vijverpomp te installeren in uw eigen vijver. Belangrijk is vooral om de pomp zo diep mogelijk in de vijver te plaatsen. Er is ook een punt waar het water weer terug de vijver instroomt en dat dient zo ver mogelijk van de pomp te liggen. Zo zorgt u ervoor dat er niet steeds in een klein hoekje water wordt rondgepompt maar dat juist al het water in de circulatie wordt meegenomen. Het is verstandig om de pomp op een kleine verhoging in het water te plaatsen (zoals een paar stenen) zodat niet steeds al het vuil van de bodem wordt opgezogen. Denk eraan dat u de pomp wel aan het eind van het vijverseizoen (dat loopt van maart tot en met november) uit de vijver haalt, schoonmaakt en binnen bewaart. Zo kunt u de levensduur van de pomp flink verlengen.
Een geschikte vijverpomp voor u
Bent u op zoek naar een geschikte vijverpomp voor uw specifieke situatie? Kies dan voor een pomp die voldoet aan al uw wensen. Houd onder andere rekening met de benodigde capaciteit en de plaatsingsmogelijkheden die u heeft. Kijk daarnaast ook naar zaken als garantie (die kan fluctueren tussen de 2 en 5 jaar), de regelbaarheid van de pomp en het merk. Maak uiteindelijk een keuze uit het ruime assortiment vijverpompen van Vijverexpress.nl. Heeft u daarnaast nog aanvullend advies nodig of heeft u een andere vraag? Neem dan contact met ons op.
En profiteer van acties